Stor kör

Att sjunga med hela kören med olika typer av samarbetspartners och arrangörer är en viktig och utvecklande del i ODs verksamhet. Vi antar nya utmaningar och förbereder oss väl för att kunna ge bästa möjliga musikupplevelse till uppdragsgivares gäster och publik. Manskör i OD:s version kan serveras precis som förväntat med herrar i frack och starka klassiska klanger. Men den kan också komma i oväntade format och med helt nyskriven musik.

Utmana oss gärna med dina idéer!

Olle Terenius
Planeringsansvarig i Sångsällskapet Orphei Drängar
Telefon: 072 – 561 49 59
e-mail: planning@od.se

 

Exempel på uppdrag med OD i full besättning:

  • I juli 2016 framträdde OD vid världsledande Festival d’Aix-en-Provence. Med regi av Polarpristagaren Peter Sellars och under ledning av dirigent Esa-Pekka Salonen agerade OD operakör i Stravinskys Oedipus Rex och Psalmsymfonin. Körens insats höjdes till skyarna, av såväl recensenter som regissör. ”Jag har satt upp stycket med körer från hela världen. OD spelar i en helt egen liga”, konstaterade Peter Sellars. Uppsättningen sattes upp i Royal Festival Hall,i London i september samma år tillsammans med London Philharmonia och på Kungliga Operan i Stockholm i samband med Östersjöfestivalen i augusti 2017.

 

  • Under 2016 lanserades skivan The Greatest Video Games Music – Choral edition (Universal/X5 Music) med Myrra Malmberg som solist. Musiken lanserades globalt av Universal genom en filmproduktion från premiärkonserten i Tyska Kyrkan i Gamla stan då även Sveriges främsta Cosplay-artister medverkade. Musiken blev omgående en av de mest nedladdade klassiska musikinspelningarna i USA under våren 2016. Musiken har även framförts på Dreamhack i Jönköping och vid en konsert med Gävle Symfoniorkester. Samarbetet med skivbolaget X5 Music och producenten och arrangören Peter Nordahl började med att OD deltog vid Grammisgalan 2014 på Cirkus.  Eventarrangör var SVT genom produktionsbolaget HOS (HelenaOchSofie).

 

  • När Dagens Nyheter firade 150 år med bankett i Blå Hallen i Stockholms stadshus den 22 december 2014 var Orphei Drängar en av huvudartisterna  Inför det magnifika födelsedagsfyrverkeriet framförde kören en specialskriven hyllningsvisa till DN. Till desserten dök sångare upp som servitörer, spred ut sig bland gästerna och fyllde Blå hallen med sång. Middagen avslutades med att kören tillsammans med Lisa Nilsson framförde Sakta vi gå genom stan. Eventarrangör var Michael Bindefeldt.

 

  • Sedan mer än tio år uppträder OD i samband med utdelandet av ”The Marcus Wallenberg Prize” i Vinterträdgården på Grand Hôtel. Priset delas ut till framstående internationella forskare in om skogs- och pappers-industrin. Prisutdelare är HM Konungen och kungaparet deltar också vid middagen där OD underhåller. Givet tidpunktens uppsluppna stämning brukar OD sätta ihop ett varierat och glatt program. Dessutom hyllar vi årets pristagare genom att välja musik från dennes hemland. Likaså brukar vår underfundige presentatör komplettera kvällens presentationsspråk engelska med fraser på pristagarens modersmål. Eventarrangör är Marcus Wallenberg Foundation