Sjung med oss

Vill du ha hela världen som publik? Börja med tolv personer.

Å ena sidan är OD en internationellt erkänd manskör som regelbundet gör utlandsturnéer, samarbetar med världsartister och ger ut skivor. Å andra sidan är vi mer än en kör; ett sällskap där nästan alla har en funktion vid sidan av det rent musikaliska och bidrar med sina speciella kunskaper och erfarenheter.

Båda sidorna av OD kräver mycket; musikalitet, engagemang och en hel del tid. Men vi har svårt att tänka oss fler körer som ger så mycket tillbaka i form av musikaliska upplevelser och gemenskap.

Vill du vara med i OD?

Vi söker nya sångare varje år och inträdesprov sker vanligtvis i början av september, men kan i vissa fall även äga rum vid något annat tilfälle. Du får sjunga inför en prövningsnämnd som bland annat består av OD:s sångpedagog, dirigent och sekreterare, totalt ca ett dussin personer, och provet består av följande moment:

  • Solosång. Du sjunger en valfri sång eller visa.
  • Kvartettsång. Du sjunger din stämma tillsammans med tre sångare från OD i en sång som skickats ut i förväg.
  • Notläsningsprov. Du sjunger din stämma i en för dig okänd sång.
  • Gehörsprov. Du sjunger bland annat olika intervallföljder som först spelas på piano.

 

Nästa intagningsprov kommer äga rum i januari 2019. Sidan kommer att uppdateras med exakta datum vid ett senare tillfälle. Du kan däremot ansöka redan nu via vår hemsida. Ansökan skickas in med hjälp av formuläret nedan.

Inträdesproven sker i Uppsala och besked lämnas därefter inom två veckor. Vänligen notera att OD har en pensioneringsålder på 55 år.

 

Varmt välkommen till OD!

Kontakta oss

Alla nedanstående fält är obligatoriska.

  • Vill du veta mer? Kontakta vår sekreterare secretary@od.se