19 apr
Vårkonsert – Göteborg

Göteborgs konserthus, Göteborg

Orphei Drängar bjuder in till Vårkonsert med ett spännande program!

OD erbjuder publiken musik med igenkänning såväl som nya bekantskaper, och ånyo spänner kören sin konstnärliga båge. Gäster vid Vårkonserten 2020 är klarinettisten Magnus Holmander och accordeonisten Irina Serotyuk. OD är stolta att åter igen få stifta bekantskap med musiker i den yngre generationen med internationell räckvidd.

Magnus Holmander är en av European Concert Hall Organisation’s Rising Stars, och framträder under säsongen 2019-2020 i tolv av Europas stora konserthus. Irina Serotyuk, född i Ukraina men nu boende i Sverige, har även hon en internationell karriär. Hon var en av finalisterna i Solistpriset 2018, och framträdde då med Göteborgs Symfoniker.

Tillsammans vann Magnus Holmander och Irina Serotyuk 2017 års upplaga av kammarmusikbiennalen Ung&Lovande i Västerås Konserthus.

Juryns motivering löd: ”Med lysande artisteri och självklar scennärvaro, suveränt samspel och teknisk briljans, bjuder musikerna in lyssnaren till en unik klangvärld”.

Duon Holmander/Serotyuk kommer vid vårkonserten att göra egna framträdanden och musicera tillsammans med kören. OD:s repertoar sträcker sig som brukligt från den romantiska musiken till 1900-talets portalstycken.

Därutöver förstås ett knippe vårsånger för att hylla den vackra våren och den annalkande ljusa försommaren.

Vi hälsar er varmt välkomna till en musikaliskt innehållsrik Vårkonsert!