23 apr
Vårkonsert 2023

Universitetshusets aula, Uppsala

Kl 15:00. Rullstolsplatser/handikapplatser beställs genom att mejla ticket@od.se.

Välkommen på Vårkonsert med Orphei drängar!

Orphei Drängar bjuder in till vårkonsert med ett mycket spännande program!

Till OD:s Vårkonsert 2023 har vi glädjen att välkomna tenoren Tobias Westman, ett nytt stjärnskott på den svenska sångarhimlen. Tobias Westman avslutade sina studier vid Operahögskolan i Stockholm år 2015. Han har tilldelats prestigefyllda stipendier såsom Anders Walls Giresta-stipendium 2014, Jenny Lind-stipendiet 2015 och Birgit Nilssons stipendium 2018. Tobias Westman har framträtt i operor vid bland annat Wermland Opera, Malmö Opera, Vattnäs Konsertlada och Opera på Skäret. Under 2022 gjorde han roller i Wagners Parsifal, Alban Bergs Wozzeck och Mozarts Trollflöjten vid Opéra National de Paris.

Vid konserten framträder Westman tillsammans med OD, samt i ett par romanser med Folke Alin, OD:s vicedirigent och ackompanjatör, vid flygeln.

OD:s repertoar vid Vårkonserten sträcker sig som brukligt från den romantiska musiken till 1900-talets portalstycken, och i tillägg ett knippe vårsånger för att hylla den annalkande vackra våren.

Vi ser fram emot att ge er i publiken en konstnärlig upplevelse med både igenkänning och nya musikaliska bekantskaper, och vi hälsar er varmt välkomna till en musikaliskt innehållsrik Vårkonsert!