26 feb
Caprice 2021

Universitetshusets aula, Uppsala

Helgen den 26-27 februari kommer Capriceföreställningar att äga rum i Uppsala universitets aula.

Sex föreställningar kommer att ges, kl. 13.00, 16.00 och 19.00, både lördag 26/2 och söndag 27/2. Biljetter säljs via Tickster från och med 7/2, kl. 12.00.

 

GAMLA BILJETTER ÅTERBETALAS

De restriktioner som infördes den 23 december 2021, och som i skrivande stund ska gälla minst till 20 mars 2022, gör att det tyvärr inte är möjligt att genomföra Caprice som planerat.

Restriktionerna medger högst 500 personer på varje föreställning. Eftersom vi har sålt fler än 500 biljetter per föreställning har vi beslutat att återbetala samtliga biljetter och göra ett omtag. Vår ambition är att ändå att försöka genomföra Caprice på samma datum, 26-27 februari 2022, men med sex föreställningar (istället för fem) och 500 platser per föreställning. Alla platser som säljs då kommer att vara i prisklass 1. Priset för en ordinarie biljett blir 630 kr, och 530 kr för studenter och barn. Serviceavgift (15 kr) tillkommer. Om restriktionerna tillåter vårt omtag släpper vi biljetter till dessa föreställningar den 7/2, kl. 12.00 på Tickster.

Biljetterna köpta till Caprice i december (och som återbetalas av Tickster) gäller inte längre.

Kontakta gärna Ticksters kundsupport (support@tickster.com) om du har frågor om återbetalning, eller Orphei Drängars Biljettkamrerare (ticket@od.se) om du har andra frågor.

 

KRAV PÅ VACCINATIONSBEVIS

Om du är 18 år eller äldre behöver du ha ett vaccinationsbevis. Detta gäller dock inte om du har ett läkarintyg där det framgår att du inte bör vaccinera dig mot covid-19 av medicinska skäl. Regeringen har beslutat att införa vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 100 personer (som alternativ till restriktioner).

När du kommer till Universitetsaulan den 4 eller 5 december kommer vi att scanna både ditt vaccinationsbevis och din biljett, samt att kontrollera din legitimation. Mera praktiska detaljer om hur kontrollerna ska gå till skickas närmare föreställningen.

Kan du inte visa upp ett giltigt vaccinationsbevis kan vi tyvärr inte släppa in dig på föreställningen. Det räcker inte att visa upp ett negativt covidtest, antikroppstest eller ditt vaccinationskort, det måste vara ett vaccinationsbevis utfärdat av E- hälsomyndigheten.

Tänk på att informera samtliga i ditt sällskap om kravet på vaccinationsbevis.

 

HUR SKAFFAR JAG VACCINATIONSBEVIS?

Du hämtar ditt vaccinationsbevis på E-hälsomyndighetens hemsida (http://covidbevis.se). Där får du logga in med din e-legitimation och kan sedan ladda ner ditt vaccinationsbevis. Har du en digital brevlåda (t.ex. Kivra eller Min Myndighetspost) skickas ditt vaccinationsbevis dit. Du kan också skriva ut ditt bevis. Om du inte har e-legitimation kan du skaffa ett, t.ex. BankID eller Freja eID Plus. BankID skaffar du genom din bank. För att få Freja eID Plus behöver du ladda ner en app, verifiera din legitimation, och göra en fysisk kontroll på ett av 2000 ombud i hela Sverige. Mer information här: https://frejaeid.com/skaffa-freja-eid/

Om du inte kan skaffa e-legitimation eller saknar folkbokföringsadress behöver du skriva ut en blankett, fylla i den och skicka den till E-hälsomyndigheten via post. Tänk på att handläggningstiden är lång – så ansök redan idag! Du hittar mer information och blanketten på E-hälsomyndighetens hemsida (https://www.ehalsomyndigheten.se/).

Tänk på att vaccinationsbevis utfärdade efter den 1 oktober 2021 endast är giltiga i 180 dagar, respektive 90 dagar om det utfärdades innan den 1 oktober 2021. Kontrollera att ditt vaccinationsbevis inte gått ut innan du besöker oss. Du kan alltid förnya ditt vaccinationsbevis på covidbevis.se och behöver inte vänta tills giltighetstiden gått ut.

Vaccinationsbevis, covidpass, vaccinationspass, covidbevis… Är alltihopa samma
sak?

Ja, i det flesta sammanhang är det samma sak. Ett giltigt vaccinationsbevis är utfärdat av E-hälsomyndigheten.

Jag har ett ifyllt vaccinationskort som jag fick i samban med vaccination. Räcker det?

Nej, tyvärr är det bara vaccinationsbevis utfärdat av E-hälsomyndigheten som gäller.

Jag har testat mig negativt för Covid-19 innan föreställningen eller har tillfrisknat från Covid-19 för mindre än 6 månader sedan. Gäller mitt covidbevis då?

Nej, tyvärr måste du vara fullvaccinerad.

Jag kan inte vaccinera mig av medicinska skäl. Vad gäller för mig?

Om du av medicinska skäl inte kan eller får vaccinera dig behöver du visa upp ett intyg från hälso- och sjukvården som styrker detta för att ha rätt att besöka oss. Du ska också legitimera dig.

Jag är inte vaccinerad eller har inte rätt till ett vaccinationsbevis. Vad gäller för mig?

Det som gäller är köpvillkoren för din biljett, som du hittar på ditt konto på Tickster (https://my.tickster.com/). Det innebär i princip att din redan köpta biljett inte kan återbetalas. Vid frågor kring detta är du välkommen att höra av dig till ticket@od.se.

Jag är under 18 år och har inget vaccinationsbevis. Vad gäller?

Är du under 18 år behöver du inte uppvisa något vaccinationsbevis när du besöker oss.